Az Egyetem által előfizetett EBSCO adatbázisok otthonról is elérhetők. 

Az alábbi linket kell használni a távoli eléréshez:


http://search.ebscohost.com/login.aspx?authtype=shib

Ezt követően, ezen a felületen ki kell választani a Hungarian EduID Federationt, majd a Szent István Egyetemet és az egyetemi azonosítóval be kell jelentkezni. Ezután elérhetőek az EBSCO adatbázisok.


Az  Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. TÁMOP-4.2.5-09/1-2010-0002 projektje keretében IP címtől és intézménytől függetlenül (azaz akár otthonról is) elérhetővé tette a „Tinta e-Book könyvtár/lexikontár” csomagját, melyet a Digitális Tankönyvtár oldaláról ingyenesen érhetnek el az érdeklődők.

A „Tinta e-Book könyvtár/lexikontár” a magyar nyelvterület egyik legjelentősebb bölcsészettudományi lexikon és egynyelvű szótárgyűjteménye. A szótárak, lexikonok, gyűjtemények, adatbázisok a védelmi idő teljes tartalma alatt a kutatók, oktatók, diákok és valamennyi érdeklődő számára rendelkezésre állnak.

 

Logo_khadi_main

Figyelem!

Könyvcsere Szarvasról Budapestre és
Budapestről Szarvasra!

Részletek: konyvtar.szie.szarvas@gmail.com

                   06-66/313-311/2183-as mellék

 

 

2017. március 22-én Dr. Glózik Klára volt vendégünk az Internet Fiestán.

Előadásának címe: Turisztikai trendek Békés megyében

bővebben...

.................................................................................................................................................................

 

Kedves Olvasóink!

Könyvtárunk nyitva tartása megváltozott:

hétfő: 8 - 11.30     12.15 - 16 óráig,

kedd: 10 - 11.30   12.15 - 18 óráig,

szerda:8 - 11.30     12.15 - 16 óráig,

csütörtök: 8 - 11.30     12.15 - 16 óráig,

péntek: 8 - 13 óráig.

Megértésüket köszönjük!

.............................................................................................................

Márai-program VI.

Könyvtárunk 2016-ban is részt vett ai immár 6 alkalommal meghírdetett Márai-programon.

A program célja: a nemzeti kultúrkincs megőrzése, a hazai és a határon túli magyar kiadók által megjelentetett, értéket képviselő könyvek eljuttatása minél több olvasóhoz a hazai és a határon túli könyvtárakon keresztül; az olvasáskultúra fejlesztése; a kortárs magyar szerzők támogatása és megismertetése.

A Nemzeti Kulturális Alap Könyvkiadás Kollégiuma az Egyetem könyvtárai számára lehetőséget kínált, hogy a Márai-program listájáról az intézményünk részére megállapított keret mértékéig dokumentumokat válogathassunk. A könyvek 2017 elején érkeztek meg könyvtárunkba.

Összesen 18 db szakkönyvel és1 db szépirodalmi művel gyarapodott könyvtárunk állománya.

Márai-programon.

A program célja: a nemzeti kultúrkincs megőrzése, a hazai és a határon túli magyar kiadók által megjelentetett, értéket képviselő könyvek eljuttatása minél több olvasóhoz a hazai és a határon túli könyvtárakon keresztül; az olvasáskultúra fejlesztése; a kortárs magyar szerzők támogatása és megismertetése.

A Nemzeti Kulturális Alap Könyvkiadás Kollégiuma az Egyetem könyvtárai számára lehetőséget kínált, hogy a Márai-program listájáról az intézményünk részére megállapított keret mértékéig dokumentumokat válogathassunk. A könyvek 2017 elején érkeztek meg könyvtárunkba.

Összesen 18 db szakkönyvel és1 db szépirodalmi művel gyarapodott könyvtárunk állománya.

bővebben...

..........................................................................................................

                                                  

2016. szeptember 30-án könyvtárunk is színes programokkal várta a Tessedik Campusra érkező látogatókat.

Mikroszkópos megfigyelésekre, társasjátékozásra, színezésre volt lehetőség, valamint ezen az estén ingyenes volt a könyvtári beiratkozás.

bővebben...

 

Klímaváltozás - ahogyan én látom fotópályázatunk lezárult.

Az pályázat eredményét és képeket Galériánkban lehet megtekinteni.

Sikeresen lezajlott a  SZIE GAEK Tessedik Sámuel Könyvtár és a Tessedik Öreggazdász Egyesület közös rendezvénye
2016. szeptember 13-án 10 órától

Iskolatörténeti kiállítás a könyvtárban
címmel, majd sor került az
Iskolatörténeti kiállítás
megnyitójára!

bővebben ...
 

 

Új folyóiratok a Könyvtárban

Az NTP-HHTDK-15-0023 pályázat jóvoltából 13 folyóirat

érhető el a Kar Könyvtárában.

bővebben...

 

BioOne próba hozzáférés 2016.07.31-ig

A BioOne Complete a biológia, ökológia, zoológia és környezettudományok primér kutatásainak online aggregátora. 2016. július 31-ig próba hozzáférést biztosít a SZIE számítógépein.

http://www.bioone.org/.

BioOne Complete tájékoztató

 

Internet Fiesta

Irodalomkutatás az interneten

tovább...

 

 

 

Veszíts el egy könyvet!

Nagy könyvelhagyó hétvége

2016. március 18-20

Könyvtárunk is bekaocsolódott az orosházi Justh Zsigmond Városi Könyvtár kezdeményezésére indult országos játékba.

tovább...

Meghívó

 

 

 

 

"A kutatók varázslatos világa" címmel meghirdetett rajzpályázatunkból megrendezett kiállítás képei megtekinthetők Galériánkban.

 

Új könyveink
 
20150316_102600.jpg
Bővebben...
 
 
 
 

EBSCO Discovery Service2015. február elejétől már nem csak próbahozzáféréssel, hanem véglegesen elérhető az Egyetem IP címeiről az EBSCO Discovery Service (EDS) szolgáltatás, melynek különlegessége, hogy egyetlen keresési dobozból, egyszerre keres a könyvtár előfizetett elektronikus forrásaiban – adatbázisok, e-gyűjtemények –, valamint több értékes Open Access adatbázisban, ezzel is jelentősen megkönnyítve a felhasználók munkáját.

Az EDS elérhető az alábbi linkre kattintva.


 

 

Tessedik Sámuel Könyvtár - Szarvas
 
  A Könyvtárunk az igen mély gyökerű, kétszáz éves szellemi múltra visszatekintő egyetemi kar, a Gazdasági, Agrár- és Egészségtudományi Kar szarvasi Tessedik Campusának könyvtári ellátását biztosítja a város és a régió szakirodalmi ellátásával együtt.
A 40.000 kötetes állománynak 85%-a szabadpolcos rendszerben kereshető. Tágas olvasóteremmel és folyóirat-olvasóval várjuk az érdeklődőket.
Gyűjtőkörünket a karon folyó oktató és kutatómunka határozza meg, de nyilvános szakkönyvtárként várjuk a mezőgazdaság, vízgazdálkodás és a környezetgazdálkodás iránt érdeklődőket is. A szakkönyvek mellett rendelkezünk audiovizuális, szépirodalmi gyűjteménnyel is, valamint campuson végzett hallgatók diplomamunkái, is megtalálhatóak, melyek a könyvtár elektronikus nyilvántartásában kereshetőek.
A Könyvtár tisztelettel őrizi külön gyűjteményében névadója, Tessedik Sámuel műveit és a róla szóló dokumentumokat. 30 féle szakfolyóirat segítségével a legfrissebb szakirodalmat közvetítjük az érdeklődő olvasóknak.
Szakképzett könyvtárosok segítik a tájékozódást, irodalomkutatást, valamint az elektronikus adatbázis használatát, mely a nap 24 órájában elérhető, ahol az online katalógus használata mellett lekérdezhető az olvasói állapot és lehetőség van hosszabbításra, előjegyzésre. http://gaia.szie.hu/szarvas
Regisztrációhoz kötött adatbázisok használatára: EISZ, EBSCO; valamint NAVA-pontként, az érdeklődő Olvasók használhatják a Nemzeti Audiovizuális Archívum szolgáltatásait. Az olvasóteremben számítógépeinken ingyenes az internet használat. Lehetőség van nyomtatásra és fénymásolásra is.
A Campus intézménytörténeti kutatásait segítve sajtófigyelést végezünk, amelynek keretében összegyűjtésre kerülnek a Campushoz kapcsolódó cikkek, tudósítások a helyi és országos lapokból.

 

Szent István Egyetem

Gazdasági, Agrár- és

Egészségtudományi Kar

Tessedik Sámuel Könyvtár

 5540 Szarvas

Szabadság út 1-3

tel: 66/313-311/2102-es mellék

e-mail: konyvtar.szie.szarvas@gmail.com

honlap: szakkonyvtar.szie.hu/szarvas

katalógus: gaia.szie.hu/szarvas