Videotorium

A Videotorium a felsőoktatás és kutatás szereplői számára létrehozott videó/audió megosztó portál, amely helyet és professzionális megjelenési formát biztosít a felsőoktatási intézményekben, kutatóintézetekben és közgyűjteményekben készített videó-tartalom számára.


VIDEOTORIUM

 

 

http://videotorium.hu/

A Videotoriumot 2010 júniusában indította el – a hazai felsőoktatási és kutatói hálózati infrastruktúra üzemeltetője és fejlesztője – a Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési (NIIF) Intézet. Az új rendszer a 2003-ban létrehozott ún. „Video on Demand” (VoD) videoarchívumot váltotta le, hogy méltó helyet biztosítson az időközben jelentősre növekedett gyűjtemény számára, valamint, hogy megnyissa a megosztás-feltöltés lehetőségét az érintett intézményi kör számára.

Kik használhatják a Videotoriumot?

A Videotorium ingyenesen hozzáférhető a NIIF tagintézmények felhasználói számára, de bármely non-profit, ismeretterjesztéssel foglalkozó kezdeményezést támogat. Az érintett intézmények által előállított felvételek köre végtelen: tudományos konferenciák, szemináriumok, órarendi előadások, tréningek/képzések, szakmai rendezvények, tudományos kísérletek, tudományos PR, bemutatófilmek, interjúk, stb.

A portál elsősorban a felsőoktatási szereplők (hallgatók, oktatók), kutatási és közgyűjteményi közösség felhasználói számára nyújt segítséget, de a nagyszámú nyilvános felvételnek köszönhetően bárki használhatja tanulásra vagy éppen szórakozásra.

Megosztás