Gazdasági, Agrár- és Egészségtudományi Kar Könyvtára - Gyula
A Könyvtár létrejöttének gyökerei 1993-ig nyúlnak vissza, amikor a DOTE Nyíregyházi Egészségügyi Kara diplomás ápolóképzést indított Gyulán. Az akkori épületben 80 m2 alapterületen került kialakításra a könyvtár. A dokumentumok és a hallgatói létszám bővülése miatt rövidesen elhelyezési problémák adódtak.
2003-ban minisztériumi támogtással a főépület melletti új épület földszíntjén alakították ki a mostani nagyon impozáns könyvtárat. Könyvtári pályázaton nyert összeggel korszerű és esztétikus bútorokkak került berendezésre, így tágas és barátságos miliőben tudják az olvasókat fogadni, kiszolgálni.
300 m2 alapterületen helyezték el a folyóirat-olvasót, a kölcsönözhető állományrészt, az olvasótermet, a számítógépes övezetet. Egy külön munkszoba és raktárhelyiség áll még a könyvtárosok rendelkezésére.
A gyulai intézetben diplomás ápolókat, szociális munkásokat, egészségügyi szervezőket képeznek, elfogadott szakindítással rendelkeznek az egészségbiztosítási szakirány oktatására. A hangulatos kisváros központjához közel levő Könyvtár ennek megfelelően kiszolgálja ezen szakok hallgatóit, oktatóit, továbbá nyilvános könyvtárként a könyvtárat felkereső, a könyvtárhoz forduló valamennyi olvasót.
A gyűjtőkörük a szakoknak megfelelő: orvos- és ápolástudomány, pszichológia, társadalomtörténet, szociológia, szociálpolitika, szociális munka, népegészségtan, turizmus, egészségföldrajz, marketing, informatika, nyelvi képzés.
Jelenleg több mint 20.000 kötet szakkönyv, 85 féle folyóirat és audiovizuális gyűjtemény áll a rendelkezésére, szinte teljes mértékben szabadpolcon. A nem nagy múlt ellenére két gazdag különgyűjteménnyel rendelkezik. Az egyik az alapító főorvostól ajándékba kapott Orvosi Hetilapok, amely hatvan évet ölel fel. A másik az angol nyelvű orvostudományi és ápolástudományi szakkönyvek összessége. A szakirodalmi kutatást 15 gépen elérhető adatbázisok is segítik.
Számos kiállítás színesíti az ismeretek szerzését, a látogatók széles körű művelődését, s mutatja meg az „Alföld Gyöngyszemének" nevezett város messze híres értékeit.


Név:
Gazdasági, Agrár- és Egészségtudományi Kar Könyvtára - Gyula
Cím:
5700 Gyula, Szent István út 17-19.
Telefon:
Fax:
URL:
Nyitva tartás:
Hétfő: 10:00 - 18:00
Kedd: 10:00 - 18:00
Szerda: 10:00 - 18:00
Csütörtök: 10:00 - 18:00
Péntek: 10:00 - 18:00
Szombat és Vasárnap: ZÁRVA
Térkép: