Zounuk 28.
 
 
KATALÓGUS
 

A Magyar Nemzeti Levéltár Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Levéltára 2014. március 27-én mutatta be a sajtó képviselőinek a ZOUNUK Levéltári Évkönyv 28. kötetét. A közel három évtizedes múlttal rendelkező tudományos kiadványban a megye és a megyeszékhely történetével kapcsolatos tanulmányokat, forrásközleményeket találhatnak az olvasók több mint 400 oldalon.

Az évkönyv a megyei tudományos közélet meghatározó szereplője. A minden évben megjelenő kötetekben a levéltár dolgozói, illetve országosan elismert neves szerzők publikálják legújabb kutatási eredményeiket.

Az idei kiadványban a tanulmányok között olvashatunk a magyarok honfoglalás kori történetéről, a megye élelmiszeriparáról, Görgey Artúr fiatalkori katonaéveiről, a mezőtúri házasságkötési szokásokról, tsz-esítésről és kuláküldözésről, valamint a Tisza elfeledett árvízi hajósáról, nyárádi Hartl Edéről is.

forrás: http://www.szolarchiv.hu/id-633-megjelent_zounuk_28_szama.html

 


 

Óvodai nevelés országos alapprogramja

http://mod-szer-tar.hu/wp-content/uploads/2013/08/onap.png

KATALÓGUS

 


 

Bathó Edit: A szőlő termesztése a Jászságban

KATALÓGUS

 

A kiadvány a történeti áttekintés után foglalkozik a legjelentősebb szőlőskertekkel, a szövetkezetesítéssel, a tisztviselőkkel, a szőlőhegyi építményekkel, a vallási élettel (búcsúk, keresztek, harangok), a szürettel, kádármesterséggel, de kitér a szőlő megművelésére is érintőlegesen.